14-06-03

Probatio pennae

Zo. Eindelijk erin geslaagd om mijn blog te activeren. Gisteren, vrijdag de dertiende, was dan misschien niet echt de ideale dag om het te proberen. Niet dat ik bijgelovig ben, maar toch… een mens kan niet voorzichtig genoeg zijn.

Moeten intelligente informatie professionals zoals ik wel meedoen aan dit hele gedoe? Is het geen hype die snel weer overwaait? Much ado about nothing? Is dit geen exhibitionisme? Nee, het is postmodernisme. Leve Andy Warhol en Neil Postman. Want dankzij hen heeft nu ook elke informatiebemiddelaar recht op zijn dagelijkse kwartiertje eeuwige roem. Honni soit qui mal y pense.

11:22 Gepost door Librarian | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Neen... Blogs zijn precies bedoeld voor mensen die veel te zeggen hebben maar weinig van computers, internet of programmeren weten.
De ultieme 'Freedom of Speech', als het ware: iedereen z'n eigen uitgever, eindredacteur en reporter! Een 'marketplace of ideas': wat slecht is, wordt na een tijdje niet gelezen, wat goed is drijft vanzelf wel boven... blog blog blog hoera!

Gepost door: Maarten | 17-06-03

Postmodernisme... Je hebt natuurlijk gelijk, Maarten. Maar mijn eerste berichtje was eigenlijk ironisch bedoeld. Wij informatie professionals (dat zijn mensen die in bibliotheken, documentatiecentra e.d. werken) worden door buitenstaanders in het algemeen als vrij 'saai' en 'serieus' beschouwd. Soms is dat ook wel zo. Maar gelukkig is er af en toe ook tijd voor een grapje.

Bovendien wilde ik ook stellen, dat blogs er ook voor de zogenaamde 'intellectuelen' onder ons zijn. 't Is maar een kwestie van hoe je de jou toegemeten webspace invult. Ik heb hier al talloze voorbeelden gezien van hoe het niet moet: overbodige blogs die op termijn waarschijnlijk niet meer gebruikt zullen worden en dus zullen verdwijnen. Maar ik heb ook al enkele pareltjes gezien.

Groeten

Patrick aka Librarian

Gepost door: Librarian | 17-06-03

autour de 'Scrambled eggs' juist ter informatie: Paul McCartney gebruikte 'Scrambled Eggs' als werktitel voor een liedje dat later 'Yesterday' ging noemen

Gepost door: Viking | 07-04-05

De commentaren zijn gesloten.