15-01-05

So, you want to be a librarian?! v3.0

Ja, u hebt de titel van dit stukje goed gelezen: versie 3.0 van 'So, you want to be a librarian?!' is in de maak.

Om eerlijk te zijn: versie 2.0 stelde niet veel voor. Om allerlei redenen is het bloggen er de laatste maanden niet van gekomen en het was hier dan ook een vrij doodse bedoening. Geen tijd, geen inspiratie, winterdepressie... enfin, u weet wel... een "writer's block" zullen we maar zeggen. Maar via een nieuwe uitdaging hoop ik mijn blog nu weer een kans te geven. We zullen zien wat het wordt.

Voor de Skynet-bloggers onder u is er misschien minder goed of droevig nieuws. Want 'So, you want to be a librarian?!' gaat de blogosfeer van Skynet verlaten en zal andere oorden opzoeken, de vrijheid tegemoet. Bij de open source software Nucleus is het goed vertoeven. En dus heeft Librarian daar nu zijn intrek genomen. Er moet nog wat behangen en geschilderd worden ("skins" weet u wel) maar over een week of twee hoop ik u op mijn nieuwe weblog te kunnen ontvangen. Ik plaats hier dan een officieel verhuisbericht.

Een tijdje geleden had ik me al de domeinnaam Librarian.be aangeschaft, maar nu hangt er ook een serieuze hosting bij PriorWeb aan vast. Ik heb meteen voor "Business" gekozen. Mijn domeinnaam werd gratis getransfereerd, ik heb 500 MB webspace ter beschikking, 50 subdomeinen, 8 GB dataverkeer, statistieken, beveiligde mappen, PHP, MySQL, e-mailadressen, mailinglists... en ik vergeet nog een hoop dingen. En dat allemaal voor de prijs van... tja, dat moet u zelf maar even nakijken.

O ja, wat het installeren van Nucleus betreft: een fluitje van een cent. Software downloaden en installeren kan op een dik kwartier. Zorg wel dat u alle parameters en paswoorden van uw host bij de hand hebt. Dan kan u een eerste blog activeren en aan de slag met de vele reeds beschikbare skins. Kijk maar even op Nucleus Skins.

Zo, dat was het weer. Neemt u ondertussen toch maar een kijkje op Librarian.be en doe dan meteen zoals ik een duit in het zakje voor Tsunami 12-12. Want ook na de gezamenlijke televisieactie van TV1 en VTM heeft Azië onze hulp dringend nodig.

See you in the blogosphere...

12:02 Gepost door Librarian | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een beetje Een beetje laat, maar nooit té, voor een publiekelijk welkom in de 'familie'...

Gepost door: Paul R./Arcadim | 23-01-05

De commentaren zijn gesloten.