30-01-05

Links, rechts, links, rechts

Ik ben dus nog steeds aan de lay-out van m'n nieuwe blog aan het prutsen. Allerlei alternatieven aan het uitproberen. Momenteel vraag ik me af, of ik de navigatiekolom nou beter links of beter rechts kan zetten.

Een navigatiekolom aan de linkerkant stemt overeen met de klassieke visie dat een menu van een website langs de linkerkant behoort te zitten. Uitzonderingen zijn er natuurlijk legio.

Een navigatiekolom aan de rechterkant accentueert m.i. op een blog beter het inhoudelijke gedeelte, de teksten van de berichten dus. Wij Europeanen lezen immers van links naar rechts en als de inhoud links staat, is dat het eerste wat we te zien krijgen. De navigatiekolom is slechts van secundair belang en dus zet je die aan de rechterkant, waar hij minder in het blikveld valt.

U begrijpt het al… voor allebei is wel iets te zeggen en ik kom er dus niet uit. Het mooie is dan, dat ik u om uw mening kan vragen. Maak gebruik van de mogelijkheid tot reageren om uw keuze kenbaar te maken. Extra commentaar kan u er ook kwijt. Met uw opmerkingen houd ik zeker rekening, maar dat betekent niet dat ik per se de stemresultaten volg.

16:00 Gepost door Librarian | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Op een blog lezen de meesten vooral het laatste bericht, navigeren is van minder centraal belang dan op een traditionele site...

Gepost door: beck | 30-01-05

Vraagje U bouwt aan een nieuwe blog.
Bestaat er een middel om te weten te komen of er op vroegere postings nog reacties zijn BIJGEKOMEN? (Zonder ze allezelf te gaan napluizen natuurlijk.)
Wij gaan doorgaans niet meer kijken op postings van meer dan een week of twee geleden.

Gepost door: Sicko | 01-02-05

Vraagje (2) Sommige blogsoftware bevat de mogelijkheid om een mail te ontvangen telkens er ergens een nieuwe reactie op een bericht wordt geplaatst. Of er bestaan (afzonderlijk te installeren) insteekmodules (plug-ins) die dat regelen.

Ik zou moeten nakijken of er voor Nucleus een dergelijke insteekmodule beschikbaar is. Ik ben de mogelijkheden nog volop aan het ontdekken.

Gepost door: Librarian | 01-02-05

De commentaren zijn gesloten.