17-03-05

Studenten bestelen abonnees Belgacom-Skynet

Een tiental hackende studenten heeft op kosten van een aantal abonnees van Belgacom-Skynet massaal muziek- en filmbestanden gedownload. Dat meldt de krant De Standaard vandaag (pagina 15).

De studenten zouden in het bezit zijn gekomen van de toegangscodes voor de ADSL-verbinding van de betrokken abonnees. De studenten zijn opgepakt en ondervraagd.

Maandag voerde de ‘Computer Crime Unit’ van de federale politie dertien huiszoekingen uit nadat Belgacom-Skynet bij het Brusselse gerecht een klacht tegen onbekenden had ingediend voor de diefstal van honderden toegangscodes. De diefstal kwam aan het licht toen verschillende abonnees hun beklag deden over een wel erg hoge rekening. Als een abonnee bij het downloaden zijn quotum overschrijdt dan worden daar extra kosten voor aangerekend.

De dieven hanteerden verschillende technieken om de codes in hun bezit te krijgen. Ze kregen of kochten de codes bij oud-werknemers van Belgacom-Skynet. Ze hackten computers door via het internet op zoek te gaan naar openstaande toegangspoorten. En ze probeerden de gegevens te bemachtigen via Internet Relay Chat (IRC).

De bewoners waarbij maandag een huiszoeking plaatsvond waren volkomen verrast. De daders bleken in de meeste gevallen immers hun studerende kinderen te zijn.

09:06 Gepost door Librarian | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.